28 Aralık 2016 Çarşamba

Can İkincilik

Can İkincilik

Can İkincilik ve Önemi

Mert o gün meslek taklitleri yarışmasına hazırlanıyor. Can ise Mert’in yapmış olduğu polis rolüne fotoğraf makinesi ile kayıt yapıyordu. Mert kurallar sizin içindir; kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım diyerek konuşuyordu. Can aferin çok güzel diye Mert’i destekliyordu. Mert role kendini o kadar kaptırmıştır ki  teşekkürler evlat diyor ve Can'ı hiç dinlemiyordur.

Can fotoğraf makinesinin bozulduğunu anlatmak istese de Mert onu dinlemez, kendi için dua etmekle meşguldür. Allah'ım ben birinci olmak istiyorum, Pınar da ikinci olsun o da doktor rolünü çok güzel yapıyor der ve duasını tamamlar.

Yarışma yapılmış Mert ikinci seçilmiştir. Can annesine anneciğim Mert çok çalışmıştı neden ikinci oldu? Can ikincilikte çok güzeldir, bu şans meselesi ikinci olmak Mert için daha hayırlıdır belki de der. Mert’in yanına gidip bunu ona şu örneklerle anlatmaya çalışır; Masada oyun hamurunun olduğunu düşün diğer tarafta da fotoğraf makinesi var hangisi ile oynamak istersin? Mert makine ile oynamayı seçer, ama bakar ki fotoğraf makinesi bozuktur. Can şimdi anladın mı? diye sorar. Yani bizim için neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz der.

Kapı çalmış Can'ın anne ve babası gelmiştir. Mert'e hediye almışlar ve hadi aç bakalım derler ve Mert açar bakar ki içerisinde fotoğraf makinesini görür ve çok mutlu olur. Fotoğraf makinesi bozulduğu için artık yeni bir fotoğraf makinesi vardır. Okulda oynadığı rolü okulu çok beğenmiş ve Mert’ten tekrar oynamasını rica istemişlerdir. Yani ikinci olmak da artık Mert için iyi bir derecedir. Sonra nemi oldu? Onu da sonra anlatırım!

İyi şeyler öğretiyor.
El ele güzelce yarışmak önemli, kazanmak önemli değildir.
Önemli olan çalışmak,
Birinci olma, ikinci ol, ikinci olma, üçüncü olma...
Ne fark eder ki, kim yendi!
Herkes bir sürü şey öğrendi.
Sonuca bakmadan çalış sen, çalışmak her an özeldir.
İkincilikle barışmak birincilikten güzeldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder